Nieuws

Archief Historische Vereniging is verhuisd

ARCHIEF HISTORISCHE VERENIGING IS VERHUISD VAN TOESEBOLTE NAAR HET VOORMALIG HAVENGEBOUWTJE AAN DE KOLKSLUIS

Omdat we denken dat we in de naaste toekomst met ons archief uit Toesebolte moeten verkassen, zijn we ingesprongen op het vrijkomen van de locatie aan de Handelskade 2. In Toesebolte hadden we eigenlijk alleen ruimte voor opslag van het archief. In ons nieuwe onderkomen is ook ruimte om bezig te zijn met digitaliseren en om archiefbezoek te ontvangen van geinteresseerden. Een mooiere historische locatie, in het centrum van Zwartsluis, kun je niet bedenken. Nostalgisch ook, gezien de prachtige foto’s waarop de handel en wandel aan de Handelskade steeds zichtbaar is. 

“De instap” in het gebouwtje is wel hoger, echter de figuurlijke drempel is stukken lager. We hopen op veel bezoek, met name tijdens evenementen; we zetten dan de deur open! Ook dat we bij het publiek besef teweegbrengen dat de Historische Vereniging niet alleen op digitaal Facebook (o.a. Zwartsluis in oude Foto’s en website) aanwezig is maar ook fysiek: aan de Kolksluis.

We staan klaar om uw historisch waardevolle oude foto’s, dia’s, fotonegatieven, videobanden en koopaktes te digitaliseren. Wie heeft er oude 8mm film, met beelden van bijv. Koninginnedagen, winkelopeningen of anders. We zijn zoekende naar een goed werkende filmprojector; die we hadden is defect. Wie heeft er nog een thuis staan en wil hem kwijt?

Vooralsnog hebben we geen reguliere openingstijden; even contact met ons opnemen en we staan voor u paraat bij een bezoek: info@historiezwartsluis.nlof0620770529 (Thijs Oosterhof). Contact is ook mogelijk via Sluuspoort, Handelskade 25. 

Nieuwsarchief

Uitnodiging lezing over oud Sluziger politicus Jan...

Archief Historische Vereniging is verhuisd
Lees verder

Uitnodiging algemene jaarvergadering op 26 februar...

Archief Historische Vereniging is verhuisd
Lees verder

Uitgave boek "De Laatste Eer" van Herman Slurink

Archief Historische Vereniging is verhuisd
Lees verder