Sluziger Kroniek

Het lijfblad vol Sluziger historie

Sluziger Kroniek is het lijfblad boordevol interessante artikelen over alles wat Zwartsluis rijk is. Van prachtige jeugdherinneringen tot nostalgische verhalen over het werken op scheepswerven. Werkelijk alles over het verleden wordt met pen of toetsenbord vastgelegd door een enthousiaste groep.

Bekijk direct een artikel

74 Sluziger Kronieken zijn er door de jaren heen verschenen, waarin veel interessante artikelen. In het archief is nog een behoorlijke voorraad Kronieken aanwezig. Alles is gescand en digitaal beschikbaar. Download een artikel uit de laatste editie en bekijk het volledig overzicht van de inhoud van alle Sluziger Kronieken.

Uw "weten van vroeger" is van historische waarde!

Hebt u een Zwartsluizer verleden? Hebt u wel eens de gedachte gehad de pen te pakken of voor de computer te gaan zitten typen? Schroom niet, uw “weten van vroeger” is van historische waarde! Denk aan nering en negotie van vroeger, werk op scheepswerven en andere industrie, uw jeugdjaren, noem maar op; het hoeven geen wetenschappelijke stukken te zijn.

Redactie Sluziger Kroniek

Geke Françoise, De Zwanebloem 17, 8064 HK Zwartsluis, e-mail: info@historiezwartsluis.nl

Sluziger Kroniek op uw deurmat!

Wilt u de Sluziger Kroniek drie keer per jaar ontvangen? Dat kan, door lid te worden van de Historische Vereniging Zwartsluis. Met een lidmaatschap profiteert u van mooie voordelen!

<< Lees meer over onze vereniging