Waarom Historische Vereniging

Zwartsluis is niet alleen rijk aan water, maar ook aan eeuwenoude herinneringen. Prachtige en enerverende verhalen waar we nu veel van kunnen leren én van moeten genieten.

Wij van de Historische Vereniging Zwartsluis beseffen ons dat maar al te goed. Daarom zijn wij elke dag met veel plezier bezig om op allerlei manieren het Sluziger verleden in ere te houden, waar mogelijk te verbeteren en anderen te interesseren voor de schoonheid die in Zwartsluis aanwezig is.

Over Historische Vereniging

Onze vereniging is opgericht in december 1990 met als doel om het historische waardebesef en de kennis over het erfgoed van Zwartsluis te bevorderen. Met onze activiteiten proberen we dag in dag uit bij te dragen aan een beter inzicht omtrent de plaats Zwartsluis in het verleden.

Dit doen we onder meer door het publiceren van allerlei interessante en relevante gegevens van de geschiedenis van Zwartsluis en haar vroegere bewoners. Wilt u graag meer weten dan heten wij u, op afspraak (mail naar info@historiezwartsluis.nl), van harte welkom op onze eigen locatie in Sluuspoort aan de Handelskade.

Het bestuur >>

Sluziger Kroniek

Sluziger Kroniek is het lijfblad boordevol interessante artikelen over alles wat Zwartsluis rijk is. Van prachtige jeugdherinneringen tot nostalgische verhalen over het werken op scheepswerven. Werkelijk alles over het verleden wordt met pen of toetsenbord vastgelegd door een enthousiaste groep.

En daar kunt u met volle teugen van genieten want drie keer per jaar vallen deze artikelen bij u op de deurmat.

Bekijk een artikel uit de laatste Sluziger Kroniek >>

Expositie in Sluuspoort

Oude ambachten: Op de eerste etage is een expositie oude ambachten/bedrijven ingericht met materiaal en producten uit oorspronkelijk in Zwartsluis gevestigde bedrijven.

De expositie is van donderdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op afspraak te bezoeken in Sluuspoort. Wilt u meer weten? Neemt u dan gerust contact op.

Lees meer over de expositie >>