Nieuws

HUUSKAMERPRAOT donderdagmorgen 6 februari, Sluuspoort. Praoter is Albert Greveling

Na de serie “Huuskamerpraot”, die de Historische Vereniging vorige jaren heeft georganiseerd, worden deze gezellige ochtendbijeenkomsten dit winterseizoen voortgezet. Met de gezellige praoter Albert Greveling gaan we een wandeling maken door een stukje verleden van ons dorp.

Dat gaan we laten zien aan de hand van mooie, historische plaatjes. Deze keer pakken we het centrum aan en nemen daarbij Handelskade, Dwarsstraat, oostzijde Singel en Baanstraat en omgeving. De rest van het centrum volgt bij een volgende bijeenkomst. 

Iedereen is welkom om dit mee te maken en vooral ook om mee te praten. Albert en de mensen van de Historische Vereniging hopen daarom op inbreng van de aanwezigen. We beginnen met ‘Huuskamerpraot’ om tien uur; half tien staat de koffie klaar. Net zoals vorige jaren rekenen we weer op een grote opkomst.
De entree en koffie is gratis.

Mensen die niet in staat zijn om dit bij te wonen, en toch graag willen komen, halen en brengen we terug. Neem dan contact op met Sluuspoort, telefoonnr. 3866555, of Thijs Oosterhof, 3868244.

Dit jaar herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. Voor ons dorp is dat 15 april. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid mogen leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven. Daarom willen we bij de volgende Huuskamerpraot (5 maart) de Tweede Wereldoorlog in Zwartsluis voor het voetlicht brengen.
Albert Greveling en de Historische Vereniging heten u van harte welkom.

Bij de foto: een bedrijvige Handelskade in 1939.

Nieuwsarchief

Uitgave boek "De Laatste Eer" van Herman Slurink

HUUSKAMERPRAOT donderdagmorgen 6 februari, Sluuspoort. Praoter is Albert Greveling
Lees verder

Ledenavond/jaarvergadering dindag 25 april 2023 in...

HUUSKAMERPRAOT donderdagmorgen 6 februari, Sluuspoort. Praoter is Albert Greveling
Lees verder