Nieuws

Jaarvergadering woensdag 13 april met lezing over streektaaal door Philomène Bloemhoff

Woensdag 13 april , 20.00 uur Sluuspoort, houden we de reguliere jaarvergadering voor onze leden. Voor na het (normaliter korte) huishoudelijke gedeelte, o.a. jaarverslag en financiële zaken (begroting en de jaarrekening). Direct aansluitend hebben we Philomène Bloemhoff van de IJsselacademie uitgenodigd voor een lezing over streektaal.

Woensdag 13 april houden we de reguliere jaarvergadering voor onze leden. Voor na het (normaliter korte) huishoudelijke gedeelte, o.a. jaarverslag en financiële zaken (begroting en de jaarrekening).
Direct aansluitend hebben we Philomène Bloemhoff van de IJsselacademie uitgenodigd voor een lezing over streektaal. Mevrouw Bloemhoff gaat in het bijzonder de klankvariatie tussen de drie Zwartewatersteden aan de orde stellen, in zinnen laten zien en uitleggen. Daarbij kunnen vragen gesteld en beantwoord worden. Als er tijd is houdt Bloemhoff aan het eind van de lezing de aanwezigen bezig met een taalspel.

Philomène Bloemhoff is een bekende naam in de wereld van de streektaal en heeft veel onderzoek gedaan naar de verschillende streektalen. Zij is projectleider streektaal bij de IJsselacademie en schreef in de streektaal van Stellingwerf. Philomène studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In november 2012 is zij gepromoveerd met haar proefschrift 'Anderhalve eeuw Zwols'. Ze heeft meegewerkt aan het Woordenboek van de Overijsselse Dialecten.

Aanvang 20.00, vanaf 19.30 uur inloop. Plaats: Sluuspoort, Handelskade.

Toegang alleen voor leden.


Nieuwsarchief

Uitgave boek "De Laatste Eer" van Herman Slurink

Jaarvergadering woensdag 13 april met lezing over streektaaal door Philomène Bloemhoff
Lees verder

Ledenavond/jaarvergadering dindag 25 april 2023 in...

Jaarvergadering woensdag 13 april met lezing over streektaaal door Philomène Bloemhoff
Lees verder