Nieuws

Ledenavond 18 mei 2022 in Sluuspoort

Op woensdag 18 mei 2022 houden we onze ledenavond/jaarvergadering. We beginnen de avond met de jaarvergadering, daarna geven we het woord aan Albert Corporaal met zijn lezing over "De Atlas van de IJssel"

Zo'n drie jaar geleden begon Albert Corporaal aan het schrijven van de Atlas van de IJssel.
Dit deed hij samen met een medeauteur die een heel belangrijke bijdrage leverde en uiteindelijk de eerste auteur werd. Samen ronden ze eind 2020 hun werkzaamheden af en na enkele weken verscheen een kloek boekwerk met de naam "Atlas van de IJssel". Albert zal ons in deze lezing vertellen wie de auteurs zijn, wat ze in deze atlas beschrijven en over welke periode het gaat. Hij zal ook ingaan op het schrijversproces. De IJssel is een boeiende rivier die ook voor Zwartsluis belangrijk is.

Albert Corporaal is geboren in Zwartsluis en groeide op tussen water en moeras. Tal van personen uit natuur-en landschapsbescherming wekten bij hem de nieuwsgierigheid om uit te zoeken hoe natuur, geografie en historie verbonden zijn. Hij werkte bij Staatsbosbeheer en werd ecoloog. Rivieren hebben een warme plek in zijn hart. Hij besteedt veel tijd aan kennisoverdracht in de vorm van lezingen, excursies en gastlessen.

De ledenavond wordt gehouden in Sluuspoort.
Aanvang 20.00uur inloop vanaf 19.30uur.
Leden gratis toegang, niet leden 5 euro inclusief koffie/thee.

Nieuwsarchief

Uitnodiging lezing over oud Sluziger politicus Jan...

Ledenavond 18 mei 2022 in Sluuspoort
Lees verder

Uitnodiging algemene jaarvergadering op 26 februar...

Ledenavond 18 mei 2022 in Sluuspoort
Lees verder

Uitgave boek "De Laatste Eer" van Herman Slurink

Ledenavond 18 mei 2022 in Sluuspoort
Lees verder