Nieuws

Ledenavond Historische Vereniging Zwartsluis

WETEN WA’J ZEGT Woensdag 16 januari komt Harrie Scholtmeijer op bezoek bij de historische vereniging met een informatieve avond over de geschiedenis, heden en toekomst van het dialect in Overijssel. In het bijzonder het dialect van onze eigen streek.

Een avondvullend programma met voor de pauze dr. Harrie Scholtmeijer over de geschiedenis van streektaal. Hij zal ingaan op vragen als: waar komt ons dialect vandaan, wat is eigenlijk het verschil tussen een dialect en een taal, hoeveel dialectsprekers zijn er nog in Overijssel? Na de pauze zal Albert Bartelds met u in gesprek gaan over de stand van zaken van het dialect en een verkenning ondernemen naar de toekomst van het dialect en tevens iets vertellen over de diverse streektaalprojecten van de IJsselacademie.

Harrie Scholtmeijer is opgegroeid in Vollenhove, en studeerde Nederlands, Oud- en Nedersaksisch aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij was als dialectoloog werkzaam in Utrecht en Amsterdam en promoveerde in 1992 aan de Universiteit Leiden. Op dit moment werkt hij als projectleider streektaalkunde bij de IJsselacademie te Zwolle en is hij werkzaam op de Hogeschool Utrecht als docent Nederlands en Taalkunde binnen de opleiding Gebarentaal.

Albert Bartelds is geboren en getogen in Rouveen en werkzaam als streektaalmedewerker bij de IJsselacademie. Hij beweegt zich voornamelijk in het culturele domein, en heeft diverse streektaalprojecten bedacht en uitgevoerd binnen dat domein, alsook onderwijsprojecten.

Tijd: Woensdag 16 januari, 20.00 uur, vanaf 19.30 uur inloop. U wordt verwelkomd met een kopje koffie of thee. Plaats: Sluuspoort, Handelskade 25, Zwartsluis.

Leden gratis, niet leden 5 euro. 

Nieuwsarchief

Lezing op ledenavond 11 september: “De dam die dij...

Ledenavond Historische Vereniging Zwartsluis
Lees verder

Ons gebouwtje heet nu "Achter de Wal"

Ledenavond Historische Vereniging Zwartsluis
Lees verder

Lezing tijdens ledenavond: Het militair ceremoniee...

Ledenavond Historische Vereniging Zwartsluis
Lees verder