Nieuws

Uitgave boek "De Laatste Eer" van Herman Slurink

Wie zich nu aanmeldt als lid van de Historische Vereniging Zwartsluis ontvangt het boek gratis. Deze actie loopt tot 31 december 2023.

Op 23 januari 2023 hoorde Herman Slurink in een gesprek met Riek van der Woude, dat de twee rode beuken op de begraafplaats gekapt zouden worden. Dit was voor hem aanleiding voor het schrijven van het "Pre Memoriam". Ook de opmerking van Riek dat hij binnenkort met pensioen zou gaan en zijn zoon Ronnie als zesde generatie Van der Woude het stokje zou overnemen prikkelde de verbeelding. Het stuk werd nog dezelfde dag gepubliceerd via Zwartsluis Actueel en enkele dagen later via het Reclameblad. Daar kwamen zoveel reacties op dat het idee ontstond om de geschiedenis van de begraafplaats t'Cingel wat verder uit te diepen en de bevindingen uit te werken tot een mooi document. Feiten, verhalen, mijmeringen, verbeelding en mysterie worden verweven tot wat hij 'een monument in woord en beeld voor alle Sluzigers zou willen noemen, als een "In memoriam" voor de twee 160 jaar oude Rode Beuken.

Ook mag het worden gezien als een waardering voor zes generaties van het 'doodgravers'-geslacht Van der Woude. Hun geschiedenis loopt paralel aan die van de beuken en het zou mooi zijn dat Ronnie als verse opvolger van zijn  vader Riek een nieuwe boom mag planten.

Het boek ligt te koop bij DA Drogisterij Kiers, Koos Slurink Watersport en Bezoekerscentrum Sluuspoort. De prijs is €15 en de opbrengst komt geheel ten goede aan de Historische Vereniging.
Wie zich via deze site aanmeldt als lid krijgt het boek gratis.
Het boek bestellen kan ook via deze site door een mail te sturen naar info@historiezwartsluis.nl

Nieuwsarchief

Uitnodiging lezing over oud Sluziger politicus Jan...

Uitgave boek
Lees verder

Uitnodiging algemene jaarvergadering op 26 februar...

Uitgave boek
Lees verder

Ledenavond/jaarvergadering dindag 25 april 2023 in...

Uitgave boek
Lees verder